top of page

Τρόποι να περνάς καλά με το παιδί

Έγινε ενημέρωση: 19 Δεκ 2022

Γεια σου, αγαπητέ γονέα (ή και όχι),


Η καθημερινότητα όλων μας είναι πάντα υπερφορτωμένη, είτε είμαστε γονείς, είτε όχι. Δουλειά, καθαριότητα σπιτιού, χόμπι, υποχρεώσεις… όλα αυτά γεμίζουν τις μέρες μας και πολλές φορές δε μας αφήνουν ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθούμε και με κάτι άλλο… που πολλές φορές είναι και πολύ σημαντικό όπως το παιδί μας.


picture by Caleb Jones | Unsplash

Νιώθεις και εσύ πως το παιδί σου είναι συναισθηματικά παραμελημένο από σένα; Ή πως θέλεις να ανακτήσετε τη σχέση σας; Είτε επειδή δεν αφιερώνεις αρκετό χρόνο σε αυτό λόγω της δουλειάς σου ή οποιαδήποτε άλλη ασχολία σε κρατάει απασχολημένο μακριά του; Τότε καλώς ήρθες στο κλαμπ!


Επειδή νιώθουμε πολλοί γονείς έτσι, εγώ βρήκα δυο τρόπους που με βοήθησαν να αντιμετωπίσω αυτό το πρόβλημα και σήμερα θα τους μοιραστώ μαζί σου.


  1. Κάτι που μπορείς να κάνεις εύκολα για να εμβαθύνεις τη σχέση σας είναι να αντιμετωπίζεις το παιδί σαν ενήλικα ακόμα κι αν δεν είναι. Προσοχή όμως, όχι πάντα. Δεν είναι όλες οι καταστάσεις ίδιες. Όπως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός έτσι και το κάθε παιδί – μόνο εσύ ξέρεις πόσο ευαίσθητο είναι το δικό σου και μέχρι πού μπορείς να τεντώσεις το νήμα. Ένα παράδειγμα θα ήταν να δώσετε ένα ραντεβού σαν μεγάλοι, για να πάτε μια βόλτα ή για φαγητό. Να του δείξεις πως η απόφαση είναι δική του για να νιώσει πιο σημαντικό αλλά ταυτόχρονα με τις δικές σου επιλογές. Δηλαδή: Θέλεις να κάνουμε κάτι μαζί σήμερα; Θα βρεθούμε στις 17:00, που θέλεις να πάμε [εδώ] ή [εκεί];

  2. Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να εκμεταλλεύεσαι την κάθε στιγμή που είσαι με το παιδί σου κάνοντας κάτι που θα του μείνει υποσυνείδητα σαν μια καλή ανάμνηση από τη μαμά ή τον μπαμπά. Για παράδειγμα: μικρότερα παιδιά (0-5 ετών) μπορούμε να παίζουμε μαζί τους, να τα αγκαλιάζουμε, να φιλάμε, να ζουλάμε και να πειράζουμε όσο είναι μικρά και μας το επιτρέπουν. Ενώ για μεγαλύτερα παιδιά μπορούμε να πειράξουμε με διαφορετικό τρόπο όπως ένα αστείο και μια φάρσα.

Σαν σχετικά νέος μπαμπάς, αυτά είναι κάποια πράγματα που με βοήθησαν. Ελπίζω να βοηθήσουν και στο δικό σας σπίτι. Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα πούμε σας εύχομαι καλή υπομονή.

27 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Post: Blog2_Post
bottom of page